Журналістіка.Как використовувати засоби масової інформації?

Як використовувати засоби масової інформації?

Дивіться керівництво для журналістів.

Журналистика является как профессией, так и ремеслом, поскольку журналисты используют специальные умения и навыки и придерживаются общих стандартов. Так что же отличает журналистику от других занятий, например, медицины или юриспруденции, которые можно охарактеризовать аналогичным образом? Вероятно, в первую очередь это отличие состоит в той особой роли, которую новостная журналистика играет в свободном обществе.

«Основне призначення журналістики полягає в тому, щоб забезпечувати громадян точної і достовірної інформацією, необхідної їм для життя в умовах вільного суспільства».

У нашому складному світі, де інформація перестала бути дефіцитним товаром, роль журналіста як ніколи важлива.

Радіо, телебачення і мережева — або розповсюджується в Інтернеті — журналістика є спеціалізовані форми з вимогами і потребами. Ефірні журналісти використовують при підготовці матеріалів не тільки слова, але й звук і відеоряд. Те, що вони пишуть, повинно бути написано в розрахунку на те, що аудиторія почує, а не прочитає це.

Основним обов’язком журналістів у вільному суспільстві є точне і чесне повідомлення новин при дотриманні етичних норм журналістики.

Найближчим часом ми надамо корисні Інтернет-ресурси про журналістику. Слідкуйте за оновленнями. Будемо раді бачити вас ще не раз!

На сторінках нашого соціального сайту ми будемо розглядати такі теми, як:

  1. Що таке Новини?   Типи новин, джерела новин, роль журналіста, об’єктивність і неупередженість, провайдери новин.
  2. Збір матеріалів. Що, Де, Коли? Спостереження, джерела, інтерв’ю, основні правила, точність.
  3. Подання матеріалів. Фокус, написання матеріалу, «Ліди», композиція матеріалу, закінчення. Атрибуція, цитати і звукові фрагменти, числа.
  4. Редагування. Посади в редакції газети. Посади в радіо-і теленовостних службах. Роль редактора, редагування та кураторство. Заголовки, підписи, і анонси. Малюнки і схеми, керівництво.
  5. Електронні та мережеві видання. Ефірні форми і терміни. Підготовка ефірних текстів. Випуски новин, мережеві новини. Мережеві форми подачі матеріалу. Підготовка мережевих текстів.
  6. Спеціалізована журналістика. Навички спеціалізованої журналістики. Влада і політика. Бізнес і економіка. Охорона здоров’я, наука та навколишнє середовище. Поліція і суди. Спорт. Питання, які журналісти повинні ставити про опитування громадської думки.
  7. Етика і законодавство. Етичні принципи. Прийняття етичних рішень. Кодекси етики та кодексів поведінки. Громадські стандарти та правові питання.
  8. Ресурси про журналістику.

Якщо є питання з приводу опублікування ваших статей у нашому Розділі http://webjourn.net/publ , просимо писати на електронну пошту ashgabatblog @ rambler . ru .

Оставить комментарий